Despicable Me 2 / Verschrikkelijke Ikke 2 niet te zien in China

Despicable Me 2 / Verschrikkelijke Ikke 2 is een wereldwijde hit in de bioscopen. Universal Pictures en Illumination Entertainment hebben er ontzettend veel geld aan verdiend. Vandaag kregen we echter te horen dat China weigert om de film in de bioscoop uit te brengen. De reden hiervoor is nog onbekend. Het zou kunnen zijn dat ze het aantal Amerikaanse films proberen te limiteren. Eerder dit jaar hadden ze The Croods twee weken eerder uit de bioscoop gehaald dan verwacht. Wellicht dat China genoeg heeft van de Amerikaanse overmacht in hun bioscopen. De beslissing heeft niets te maken met de inhoud van de film zelf.

Universal heeft al een heel goed jaar gehad in China met drie films (Oblivion, Jurassic Park 3D en Les Miserables) welke allemaal op de Aziatische markt uitkwamen en met aanstaande vrijdag de editie van Justin Lin’s Fast & Furious 6. Ondanks dit besluit heeft Despicable Me 2 al wereldwijd 443,5 miljoen euro opgebracht.

Gru (Steve Carrell), het duivelse meesterbrein, is terug en heeft zijn leven gebeterd en drie kinderen geadopteerd. Samen met zijn assistent en de kinderen beleven zij een nieuw avontuur, waarbij de Minions weer voor de nodige problemen zorgen. Een paar Minions zijn aan het lanterfanten wanneer ze een geluid horen buiten. In eerste instantie blijkt het een kat te zijn die ze bang maakt, maar vervolgens worden ze ontvoerd door een mysterieuze kracht.

Het scenario is geschreven door Cinco Paul en Ken Daurio. De Amerikaanse stemmencast bestaat uit Steve CarellKristen WiigBenjamin BrattRussell BrandKen JeongMiranda CosgroveDana GaierSteve CooganMoisés AriasNasim Pedrad. De Nederlandse stemmen worden verzorgd door Jon van EerdKim van KootenFrank LammersPip PellensJavier GuzmanKee DerwigBeau van Erven DorensTony NeefPeter Blok en Isa Hoes. De animatiefilm Despicable Me 2 / Verschrikkelijke Ikke 2 wordt geregisseerd door Pierre Coffin en Chris Renaud.