Details over vertrek Edgar Wright bij Ant-Man

 

Er zijn nieuwe details vrijgegeven over het onverwachte vertrek van Edgar Wright bij Marvel-film Ant-Man. Volgens bronnen is Marvel al en tijdje ontevreden met de aanpak van Wright met betrekking tot de film. De opnames moesten op 2 juni al van start, maar is nu uitgesteld zodat het scenario herschreven kan worden.

Kevin Feige had eerder al een conflict met Wright over het scenario van de film en wilde twee nieuwe scriptschrijvers op het project zetten. Wright stemde hier niet mee in en besloot te vertrekken. Toch lijkt dit wat anders te liggen volgende de bron:

“Kevin Feige [and his top lieutenants] run Marvel with a singularity of vision, but when you take a true auteur and throw him into the mix, this is what you get. They don’t want you to speak up too much or have too much vision. People who have never worked there don’t understand how they operate, but if you trust them, they have an amazing track record.”

Het gaat vooral om de toon van Ant-Man. Marvel schijnt al onzeker te zijn over Guardians of the Galaxy en vreest dat Ant-Man een stap te ver is. De uitdaging voor de studio is nu om een nieuwe regisseur te vinden. Daarnaast blijken een aantal crewleden vertrokken te zijn, omdat de productie later dan gepland van start zal gaan. De castleden zijn nog wel aan het project verbonden.