Disney bevestigt Frozen musical

Walt Disney’s Frozen is ontzettend populair en succesvol aan de box office. Gister bespraken we het gerucht dat dit een Broadway show zou kunnen gaan betekenen. Vandaag kondigt Disney Theatrical Productions dan officieel aan dat een Frozen musical zich in een vroege ontwikkelingsfase begeeft. Disney CEO en chairman Bob Iger zei:

“We’re not demanding speed. We’re demanding excellence.”

Frozen zou niet de eerste Disney-film zijn die een Broadway-adaptatie krijgt. Tarzan, The Little Mermaid, The Lion King en Aladdin, gingen deze film al voor. Van deze musicals was The Lion King het meest succesvol. Of ook een Frozen musical zo’n groot succes zal zijn, zal alleen de tijd leren.

Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk dat omhult is door een strenge en eeuwige winter. Om een einde te maken aan de ijskoude betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Samen maken zij een spannende reis om Anna’s zus, de ijskoude sneeuwkoningin Elsa, te vinden en om zo de ijzige vloek over het koninkrijk te kunnen opheffen. Tijdens hun avontuur krijgen ze gezelschap van een komische sneeuwpop genaamd Olaf en samen moeten ze ijskoude extreme temperaturen zien te overleven en vreemde wezens, trollen en andere magie trotseren. Magische verrassingen staan op ze te wachten als ze de koude strijd aangaan in een race tegen de klok, om zo het koninkrijk te redden van ondergang.

De stemmencast bestaat uit Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Alan Tudyk, Santino FontanaCiarán Hinds en Livvy StubenrauchFrozen is geregisseerd door Chris Buck & Jennifer Lee