Disney+ brengt eerbetoon aan Chadwick Boseman

Drie maanden geleden is Chadwick Boseman op 43-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darmkanker. Vandaag zou Boseman 44 jaar zijn geworden. De Disney+ versie van Black Panther verandert daarom op deze dag het openingslogo van Marvel Studios met een speciaal eerbetoon aan Chadwick Boseman z’n 44e verjaardag. Het herontwerp van het logo, dat sinds 2016 in gebruik is, gebruikt beeldmateriaal uit eerdere films zoals Captain America: Civil War, Black Panther, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Bekijk de video hieronder.

Chadwick Boseman

Naast zijn rol als Black Panther in de gelijknamige film uit 2018, was Boseman het meest bekend door zijn rol als Jackie Robinson in de film 42 (2013) en zijn rol als James Brown in de film Get on Up (2014).

Boseman werd een superster in het Marvel Cinematic Universe als T’Challa / Black Panther, eerst in een ondersteunende rol in Captain America: Civil War uit 2016 en vervolgens als hoofdrolspeler in Black Panther van 2018. De laatstgenoemde film van Ryan Coogler was een mijlpaal voor de vertegenwoordiging in de popcultuur, bracht wereldwijd $1,347 miljard op en maakte van de fictieve natie Wakanda en zijn hoopvolle slogan “Wakanda Forever” een begrip. Het zou ook de eerste Marvel-film worden die tijdens de Academy Awards werd genomineerd voor Beste Film. Boseman hernam datzelfde jaar de rol van King T’Challa in Avengers: Infinity War en vervolgens in Avengers: Endgame uit 2019.

Chadwick Boseman zal nog in één film te zien zijn, namelijk Ma Rainey’s Black Bottom die in december op Netflix zal verschijnen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter