Disney-film Cruella zal verschijnen op Disney Plus

Walt Disney heeft vandaag bekend gemaakt dat de film Cruella tegelijk in de bioscoop als op Disney Plus met VIP-toegang zal verschijnen. De film met Emma Stone als Cruella De Vil behoudt zijn releasedatum van 28 mei. 

Disney Media & Entertainment Distribution heeft vandaag nieuwe releasedetails aangekondigd voor een aantal titels in de aankomende Walt Disney Studios films. De aankondiging werkt data bij voor de aanstaande Disney live-action film Cruella, Black Widow van Marvel Studios en Luca van Disney en Pixar, en bevat ook herziene premièredata voor verschillende andere titels. Kareem Daniel, Chairman van Disney Media & Entertainment Distribution, zei:

“Today’s announcement reflects our focus on providing consumer choice and serving the evolving preferences of audiences. By leveraging a flexible distribution strategy in a dynamic marketplace that is beginning to recover from the global pandemic, we will continue to employ the best options to deliver The Walt Disney Company’s unparalleled storytelling to fans and families around the world.”  

Na de succesvolle release van Raya and The Last Dragon, zullen de langverwachte live-action film Cruella en de Black Widow van Marvel Studios gelijktijdig in bioscopen en op Disney+ verschijnen met Premier Access in de meeste markten op 28 mei en 9 juli, respectievelijk.

Cruella op Disney Plus

De tiener Estella heeft een droom: Ze wil modeontwerpster worden en heeft daar het talent, innovatie en ambitie voor. Maar het universum lijkt er expres voor te zorgen dat haar dromen nooit uitkomen. Nadat ze op haar twaalfde wees geworden was in Londen, rent Estella vier jaar later door de straten van de stad met haar beste vrienden en misdaadpartners Horace en Jasper. Wanneer een toevallige ontmoeting Estella in de wereld van de jonge rijken en beroemdheden doet belanden, begint ze het bestaan dat ze voor zichzelf in Londen heeft opgebouwd in twijfel te trekken. Ze vraagt zich af of ze misschien wel voor meer bestemd is. Wanneer een opkomende rockster Estella de opdracht geeft om een kenmerkend kledingstuk voor hem te ontwerpen, krijgt ze het gevoel dat ze het gemaakt heeft. Maar wat kost het om de grote massa bij te houden? En is dat een prijs die Estella bereid is te betalen?

De Cruella De Vil prequel speelt zich af in de jaren 1970 en onderzoekt de schurk die is ontstaan ​​in het boek van Dodie Smith uit 1956, The Hundred and One Dalmatians. Vijf jaar later bracht Disney de gelijknamige animatieklassieker uit over hondenouders Pongo en Perdita, die een horde puppy’s moeten redden voordat bontjassen van ze worden gemaakt. De rol werd ingesproken door Betty Lou Gerson in Disney’s animatiefilm uit 1961 en gespeeld door Glenn Close in de live-action film uit 1996 (alsook de sequel 102 Dalmatians).

Naast Stone zijn er rollen voor Emma Thompson, Joel Fry, Mark Strong en Paul Walter Hauser. De film wordt geregisseerd door Craig Gillespie (I, Tonya, The Finest Hours, Million Dollar Arm) op basis van een scenario door Aline Brosh McKenna, Jez Butterworth, Dana Fox, Kelly Marcel, Tony McNamara, Steve Zissis.

Disney’s Cruella zal op 28 mei 2021 verschijnen op Disney Plus.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter