Disney-ontwerper over kritiek op Sneeuwwitje kus

Er is kritiek geuit op de kus tussen Sneeuwwitje en de prins in het pretpark Disneyland. Disney Imagineer Jim Shull heeft op Twitter zijn mening gegeven over een controverse rond de Disneyland-rit Snow White’s Enchanted Wish.

Sinds de heropening van het Anaheim-themapark eind april is er een aanzienlijke kritiek geweest op een ‘kus zonder wederzijds goedvinden’ die werd afgebeeld op de gerenoveerde attractie, tussen de personages Prince Charming en Snow White. Vorige week publiceerden recensenten Katie Dowd en Julie Tremaine een stuk waarin zij pleitten voor het actualiseren van de attractie met een einde dat meer past bij het hedendaagse publiek.

Shull, die al meer dan 30 jaar voor Disney werkt, heeft op Twitter gereageerd op de commotie. Hij plaatste een screenshot van FOX NEWS met de tekst:

“Allowing for the fact that cultural changes occur over decades it must be acknowledged that in the context of the tale on which the film is based that the ride is accurate. People are of course allowed to dislike the story but the Imagineering team did a spectacular job!”

Kritiek op Sneeuwwitje kus

De bijgewerkte rit komt tot een einde met Prince Charming die Sneeuwwitje ‘de kus van de ware liefde’ geeft – zoals te zien is in de animatiefilm Sneeuwwitje en de zeven dwergen (Snow White and the Seven Dwarfs) uit 1937  – zodat ze zou kunnen ontwaken uit een eeuwige slaap, na haar vergiftiging door de boze koningin.

Snow White and the Seven Dwarfs werd geproduceerd door Walt Disney Animation Studios en uitgebracht door RKO Radio Pictures. Het verhaal van de film is gebaseerd op het gelijknamige sprookje zoals dat in de 19e eeuw opgetekend werd door de gebroeders Grimm. De film betekende voor zowel Disney als voor het genre animatiefilm als zodanig een mijlpaal. Het was de allereerste Amerikaanse animatiefilm ooit die langer dan een uur duurde.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter