Disney ontwikkelt live action Chip ‘n Dale Rescue Rangers film

Walt Disney Pictures is bezig met de ontwikkeling van een live action/CG versie van de tekenfilm Chip ‘n Dale Rescue Rangers (Nederlandse titel Knabbel en Babbel Rescue Rangers). De studio heeft een voorstel van reclameregisseur Robert Rugan opgepakt om de film te laten produceren door Mandeville Films/TV. Mandeville is het Disney productiebedrijf door David Hoberman en Todd Lieberman, welke ook de studio’s Muppets franchise produceert.

Chip ‘n Dale Rescue Rangers

Chip ‘n Dale Rescue Rangers was te zien op The Disney Channel tussen 1989-1990. In totaal zijn er 65 afleveringen gemaakt, verdeeld over 3 seizoenen.

De serie draait om de bekende grondeekhoorns Chip en Dale (Knabbel en Babbel), die samen een soort detectivebedrijfje oprichten. De groep behandelt vooral misdaden die “te klein” zijn voor de menselijke politie om op te lossen. Al snel krijgen ze hulp van een paar nieuwe vrienden: Gadget, Monterey Jack, en Zipper. Vaste vijanden van het team zijn de maffia-kat Fat Cat en de gestoorde professor Norton Nimnul.

Om Knabbel en Babbel geschikt te maken voor de rol in de serie, moesten de producenten het duo een paar veranderingen laten ondergaan. Hun persoonlijkheden werden intact gelaten, maar hun uiterlijk werd wat aangepast. Zo dragen ze in de serie kleren en zijn ze een stuk slimmer en spraakzamer dan in de korte filmpjes waar ze hun debuut in maakten. Knabbel nam de rol over van Kit Colby, en kreeg derhalve zijn outfit.

De originele stemmencast bestond uit Corey Burton, Tress MacNeille, Jim Cummings, Peter Cullen, Rob Paulsen, Alan Oppenheimer, Noelle North, Deborah Walley.

De serie is bedacht door Tad Stones en Alan Zaslove. Chip ‘n Dale Rescue Rangers oftewel Knabbel en Babbel Rescue Rangers is in Nederland te zien geweest op Disney XD en Disney Channel,

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter