Disney Plus Star Wars serie Young Jedi Adventures aangekondigd

Tijdens het Star Wars Celebration 2022-evenement heeft Disney aangekondigd dat er volgend jaar een nieuwe animatieserie genaamd Young Jedi Adventures op Disney Plus en Disney Junior zal verschijnen.

De nieuwe serie maakt deel uit van het tijdperk dat bekend staat als de Hoge Republiek, dat zich eeuwen voor de gebeurtenissen van Star Wars: The Phantom Menace afspeelt en momenteel wordt verkend in de boeken- en stripsreeks Star Wars: The High Republic.

Young Jedi Adventures

Young Jedi Adventures volgt originele verhalen van Younglings – jonge Jedi-rekruten – terwijl ze worden meegesleept in een wereld van avontuur en hun reis beginnen om volledige Jedi Knights te worden. In de serie zullen de Younglings worstelen met verschillende onderwerpen, waaronder mededogen, zelfdiscipline, teamwerk, geduld en vriendschap. De serie gaat ergens in 2023 in première. Voor de serie zal Michael Olson optreden als showrunner.

De nieuwe serie markeert niet alleen de eerste volledige Star Wars-animatieserie die is gemaakt voor een jonger publiek, maar het is ook een van de eerste series die zich afspeelt in het tijdperk van de Hoge Republiek. Dit is een nieuw tijdperk in de Star Wars-canon die Disney eerder dit jaar heeft bekendgemaakt. Het High Republic tijdperk speelt zich ongeveer 200 jaar voorafgaand aan de gebeurtenissen van de Star Wars prequel-trilogie af.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter