Disney sluit Blue Sky Studios van 20th Century Fox

Na iets meer dan drie decennia onderdeel te zijn geweest van 20th Century Fox en vervolgens Disney na de overname van de studio, sluit Disney officieel de deuren van animatiestudio Blue Sky Studios, het bedrijf achter onder andere de Ice Age-franchise. Dit meldt Deadline. Een studio-woordvoerder zei in een verklaring:

“Given the current economic realities, after much consideration and evaluation, we have made the difficult decision to close filmmaking operations at Blue Sky Studios.”  

Blue Sky Studios

Opgericht in 1987 door Chris Wedge, Michael Ferraro, Carl Ludwig, Alison Brown, David Brown en Eugene Troubetzkoy, heeft de studio 13 films geproduceerd in de bijna 34 jaar van bestaan. Te beginnen met de in 2002 voor een Oscar genomineerde familiefilm Ice Age, waarvan het succes een franchise zou voortbrengen die bestaat uit vier vervolgfilms, meerdere korte films, twee televisiespecials en vier videogames. De films zijn goed voor een wereldwijde box office van $ 3,2 miljard.

Andere titels van de studio zijn Spies in Disguise (2019), Ferdinand (2017), The Peanuts Movie (2015), Rio 2 (2014), Epic (2013), Rio (2011).

Bronnen melden dat de beslissing komt omdat Disney voor economisch moeilijke beslissingen stond met de wereldwijde pandemie, waardoor de themaparken en cruisemaatschappijen gesloten blijven. De studio kwam tot de conclusie dat ze niet in staat zijn om naast Pixar en Walt Disney Animation Studios een derde animatiestudio te onderhouden. De laatste werkdag van Blue Sky staat momenteel gepland voor ergens in april. Disney gaat naar verluidt samenwerken met de 450 medewerkers van het animatiehuis om mogelijke open posities te vervullen bij andere studio’s onder de paraplu van Disney.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter