Disney stelt Mulan, The New Mutants en Antlers uit vanwege corona

Net toen het leek alsof de langverwachte New Mutants eindelijk zou verschijnen, heeft Walt Disney aangekondigd dat de releases van de laatste Fox Marvel-film zal worden uitgesteld vanwege het coronavirus, evenals de aanstaande live-action remake van Mulan en de de door Keri Russell geleide horrorfilm Antlers. De nieuwe data zijn op dit moment onbekend. Dit meldt The Wrap. Disney zei in een verklaring:

“As you know this has been a rapidly evolving situation and I wanted to make you aware that we are postponing the releases of Mulan, The New Mutants and Antlers out of an abundance of caution. We truly believe in the moviegoing experience, and we are looking at new potential 2020 release dates to be announced at a later date.”

Mulan

Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in. Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren voor een dankbare natie … en een trotse vader.

Mulan heeft een internationale cast met onder meer: ​​Yifei Liu als Mulan; Donnie Yen als commandant Tung; Jason Scott Lee als Böri Khan; Yoson An als Cheng Honghui; met Gong Li als Xianniang en Jet Li als de keizer. Andere rollen zijn er voor Ron Yuan, Jet Li, Utkarsh Ambudkar, Xana Tang en Chum Ehelepola.

De film is geregisseerd door Niki Caro op basis van een scenario door Rick Jaffa & Amanda Silver en Elizabeth Martin & Lauren Hynek gebaseerd op het verhalende gedicht The Ballad of Mulan.

The New Mutants

The New Mutants, bedacht door Chris Claremont en Bob McLeod, verschenen voor het eerst in een comic in 1982. De comics gaan over een groep tiener-mutanten die in training zijn. De hoofdrollen werden gespeeld door wat onbekendere mutanten, naast geliefde mutanten als Cannonball, Cypher, Magik, Wolfsbane en Dani Moonstar. Tevens doken de bekende mutanten Professor Xavier, Magneto, Kitty Pryde en Deadpool op.

De film is geregisseerd door Josh Boone (The Fault in Our Stars) op basis van een scenario door Boone en Knate Lee.

De cast bestaat uit Anya Taylor-Joy als Magik, Maisie Williams als Wolfsbane, Charlie Heaton als Cannonball, Blu Hunt als Danielle Moonstar, Henry Zaga als Sunspot en Alice Braga als Dr. Cecilia Reyes.

Antlers

Antlers volgt een lerares, Julia Meadows genaamd, uit een kleine stad in Oregon waarvan haar broer de sheriff is. Wanneer ze in aanraking komt met een mysterieuze en teruggetrokken leerling, raakt ze geïnteresseerd in het doen en laten van de jongeman. Ze komt er vervolgens achter dat hij een dodelijk geheim verbergt dat cruciaal is voor het overleven van de stad.

Rollen zijn er voor Keri RussellJesse PlemonsJeremy T. ThomasJT Corbitt, Graham Greene, Scott Haze, Rory Cochrane en Amy Madigan.

Antlers  is geregisseerd door Scott Cooper (Hostiles) op basis van een scenario door C. Henry Chaisson (Open 24 Hours) & Nick Antosca en Scott Cooper. De film is gebaseerd op het korte verhaal “The Quiet Boy” door Nick Antosca (Channel Zero). De film is geproduceerd door Oscar-winnaar Guillermo del Toro (The Shape of Water, Scary Stories to Tell in the Dark, Nightmare Alley), David S. Goyer (The Dark Knight, Foundation, Batman Begins), en Oscar-winnaar J. Miles Dale (The Shape of Water, The Strain, Mama).