Disney toont eerste beelden van streamingdienst Disney+

Tijdens een presentatie voor investeerders heeft Disney meer informatie over de videostreamingdienst Disney+ gepresenteerd, die later dit jaar uitkomt. Disney toonde een prototype van de Disney+-app, die onder meer beschikbaar komt op smartphones, tablets en slimme tv’s. In de app kunnen gebruikers schakelen tussen het film- en serieaanbod van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

De nieuwe betaalzender zal vanaf 12 november beschikbaar zijn in de VS voor een prijs die lager komt te liggen als Netflix, namelijk zo’n €6,50 per maand. De rest van de wereld zal moeten wachten tot 2020 voordat Disney+ ook daar beschikbaar gaat komen.


Disney+ Disney+ Disney+

Disney+ Disney+

Wanneer Disney+ wordt gelanceerd, zullen 7.500 afleveringen, 25 originele series, 400 filmtitels en 100 recente bioscoopfilms beschikbaar zijn. De service zal ad-free zijn, uitsluitend ondersteund door abonnementskosten, en zal beschikbaar zijn op gameconsoles, smart TV’s en aangesloten streaming-apparaten. De app staat gebruikers toe om meerdere profielen aan te maken.

Captain Marvel zal beschikbaar zijn op de eerste dag van de lancering, net als Disney’s volledige Signature Collection. De uitgebreide Disney+ -bibliotheek, inclusief Mary Poppins, Alice in Wonderland (2010) en nog veel meer zullen allemaal beschikbaar zijn op de dag dat de streaming-service wordt gelanceerd. Om de release van Frozen 2 te vieren, zal een documentaire serie genaamd Into the Unknown: Making Frozen 2 een kijkje geven achter de schermen van de film. Alle Pixar-films zijn beschikbaar in het eerste jaar van de lancering. Een nieuwe short genaamd Lamp Life, met Bo Peep uit Toy Story, zal ook beschikbaar zijn op Disney+.

De presentatie bevatte groot nieuws voor Marvel-fans. Zo zullen Elizabeth Olsen en Paul Bettany te zien zijn als Wanda Maximoff en The Vision in de serie WandaVision. Anthony Mackie en Sebastian Stan werken ook samen aan The Falcon and The Winter Soldier. Tom Hiddleston zal de hoofdrol spelen in een nieuwe serie getiteld Loki.

Star Wars-fans zullen blij zijn om te weten dat alle Star Wars-films binnen het eerste jaar na lancering op Disney+ zullen worden uitgebracht. Diego Luna en Alan Tudyk zullen opnieuw hun krachten bundelen voor een nieuwe serie gebaseerd op Cassian Andor. Jon Favreau‘s The Mandalorian, de eerste live-action Star Wars-serie, gaat in première op Disney+ bij de lancering.

Noelle is een komedie met Anna Kendrick en Bill Hader die exclusief op Disney+ in première gaat. Timmy Failure, gebaseerd op de gelijknamige boekenserie, komt ook naar de streamer van Academy Award-winnende regisseur Tom McCarthy. Stargirl, gebaseerd op het best verkochte boek, zal ook beschikbaar zijn. Togo, met Willem Dafoe in de hoofdrol, vertelt het levensechte verhaal van een man en de reis van zijn sledehond door de Alaskan-toendra. De live-action Lady and the Tramp zal vanaf de lancering op de dienst te zien zijn.

Verder zijn onder meer series zoals Lizzie McGuire en klassieke Mickey Mouse-cartoons op het platform te zien.