Disney+ vanaf 12 november in Nederland!

De streamingdienst Disney+ zal officieel vanaf 12 november 2019 starten in Nederland! We zijn daarmee de eerste locatie, samen met de Verenigde Staten en Canada. Disney heeft daarnaast laten weten dat een abonnement in Nederland €6.99 per maand en €69.99 per jaar gaat kosten. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Het complete aanbod van Disney en de aan Disney gebonden producties zal op de streamingdienst te zien zijn.

Disney zal de eigen producties, evenals Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic content plaatsen. Die laatste toevoeging is mogelijk, doordat Disney eigenaar is van Fox. Speciaal voor de streamingdienst zijn er ook nieuwe films en series gemaakt. Denk aan een remake van Three Men and a Baby, een live-action remake van The Sword in the StoneLady and the TrampHoney, I Shrunk the Kids en series als The Muppets en High School Musical.

Van de Star Wars-content werkt Jon Favreau aan de serie The Mandalorian en is er een serie in de maak rondom het personage Cassian Andor (Diego Luna). Daarnaast zal al het materiaal rond de franchise te vinden zijn, waaronder de live-action films, van Star Wars: The Phantom Menace tot Star Wars: The Last Jedi. Ook animatiefilm Star Wars: The Clone Wars verschijnt op de streamingdienst.

Daarnaast zijn de Marvel-series rondom Loki en Scarlet Witch in ontwikkeling. Onlangs werd ook al bekendgemaakt dat men bezig is met een speciale Disney Villains serie welke exclusief op de service zal verschijnen.