Disney+ werkt aan Beauty and the Beast prequel serie met Luke Evans & Josh Gad

Disney+ werkt aan een prequel serie van hun live-action remake Beauty and the Beast, waarin de focus komt te liggen op Luke Evans  en Josh Gad. Dit meldt The Hollywood Reporter.

De serie wordt geschreven door Once Upon a Time bedenkers Eddy Kitsis en Adam Horowitz en zal zes afleveringen tellen. Componist Alan Menken is ook in gesprek om de muziek voor de serie te schrijven. Het project bevindt zich momenteel in een vroeg stadium en er zijn nog geen andere rollen gecast.

Horowitz en Kitsis zullen samen met Gad dienen als showrunners. Bronnen zeggen dat de prequel voortkwam uit de tijd dat Kitsis en Horowitz samen met Gad werkten aan de afgedankte Muppets Live Another Day comedy-serie die maandenlang in de maak was bij Disney+. Het trio creëerde de komedie, die een serie van acht afleveringen zou worden en plaatsvond na de gebeurtenissen van Muppets Take Manhattan. Gesprekken over de titelloze Beauty and the Beast prequel begonnen kort nadat het trio besloot om Muppets te verlaten.

De Beauty and the Beast prequel serie is de tweede verlenging van een live-action Disney remake voor de streaming service. Zo wordt er ook gewerkt aan een spin-off welke gaat over Billy Magnussen’s Prince Anders uit Aladdin.

De in 2017 uitgebrachte live-action Beauty and the Beast heeft bij de wereldwijde kassa meer dan $1 miljard opgebracht. De film werd geregisseerd door Bill CondonEmma Watson en Dan Stevens zijn respectievelijk te zien als Belle en het Beest. Daarnaast speelt Luke Evans Gaston en Josh Gad Lefou. Emma Thompson speelt Mrs. Potts en Kevin Kline Belle’s vader, Maurice. Ewan McGregor zien we als Lumiere, Ian McKellen speelt Cogsworth, Stanley Tucci zal te zien zijn als Cadenza de piano, Gugu Mbatha-Raw als Plumette, Nathan Mack als Chip en Audra McDonald als Garderobe.