Disney werkt aan een nieuwe Inspector Gadget live-action film

Wowsers, Inspector Gadget komt terug. Disney ontwikkelt namelijk een nieuwe live-action film, gebaseerd op de animatieserie uit de jaren 1980. Inspector Gadget was in de jaren ’80 en ’90 een populaire tekenfilmserie, maar werd in 1999 teleurstellend verfilmd met Matthew Broderick als Gadget. De animatieserie werd niet alleen verfilmd in 1999, maar er kwam ook een vervolg in 2003. Daarnaast verschenen er spinoff-tekenfilms en een reeks videogames.

Volgens The Hollywood Reporter heeft Disney Mikey Day en Streeter Seidell van Saturday Night Live ingehuurd om het scenario te schrijven van een nieuwe live-action film. Deze wordt direct gebaseerd op de animatieserie uit de jaren ’80. Dan Lin en Jonathan Eirich, die recent nog meewerkten aan de live-action versie van Aladdin, zullen de nieuwe Inspector Gadget produceren. Een releasedatum is nog onbekend.

Inspector Gadget is een onhandige cyborg politie-inspecteur, die beschikt over helikopterwieken, een geheime telefoon, veren in zijn benen, rolschaatsen en nog veel meer. Samen met zijn nichtje Penny en zijn hond Brain, moet Gadget het opnemen tegen de boosaardige organisatie M.A.D., die geleide wordt door de megalomane Dr. Claw.