Disney werkt aan Hidden Figures Musical

Na de box office in 2016 te hebben gedomineerd en drie Oscar-nominaties te hebben verzameld, is Disney begonnen met de ontwikkeling van een Hidden Figures musical adaptatie, gebaseerd op de biografische NASA drama. Dit meldt Deadline. De musical is naar verluidt al een paar jaar in ontwikkeling en heeft filmwetenschapper en voormalig filmcriticus Elvis Mitchell als creatief adviseur verbonden aan het project. Details over de casting, het creatief team en de première van de Hidden Figures musical moeten nog worden aangekondigd.

Losjes gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Margot Lee Shetterly, vertelt Hidden Figures het ongelooflijke verhaal van Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan en Mary Jackson; briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij de NASA. Ze zijn het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Deze prestatie wist het vertrouwen in het land te herstellen. De drie dames maakte tevens een statement tegen zowel geslacht- als rassenbeperkingen en waren een inspiratiebron voor de komende generaties.

Hidden Figures werd geregisseerd door Theodore Melfi. De film heeft hoofdrollen voor Octavia SpencerTaraji P. HensonJanelle MonáeKevin CostnerKirsten DunstJim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge en Glen Powell.

De film verdiende $ 236 miljoen op een budget van $ 25 miljoen en ontving lovende kritieken van critici. Daarnaast kreeg de film drie Oscar-nominaties, waaronder Beste film, Beste bewerkte scenario en Beste vrouwelijke bijrol voor Spencer, evenals twee Golden Globe-nominaties voor Beste Originele Score en Beste Vrouwelijke Bijrol voor Spencer.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter