Disney werkt aan Honey I Shrunk the Kids reboot

Slash Film meldt dat Honey, I Shrunk the Kids, Disney’s sleeper hit uit 1989, zal terugkeren naar het witte doek met een reboot genaamd Shrunk. Frozen acteur Josh Gad zal de hoofdrol spelen in de nieuwe film die zich afspeelt in hetzelfde universum als het origineel.

In het origineel speelde Rick Moranis (Ghostbusters) de briljante, maar gebrekkige uitvinder en wetenschapper Wayne Szalinski. Hij is bezig met een nieuw straalkanon dat elk object kan verkleinen tot minuscule proporties, maar nadat het talloze keren mislukt is hij klaar om het project op te geven. Wanneer een ongeluk zijn beide kinderen Amy en Nick, en de zoons van zijn buurman Russ en Ron ineenkrimpt moet hij een manier vinden om het op te lossen.

Honey, I Shrunk the Kids ontving zeer positieve recensies en hield het record voor de best scorende live-action Disney-film gedurende vijf jaar met meer dan $222 miljoen aan de wereldwijde box office. De film leidde tot het vervolg Honey, I Blew Up the Kid en het direct-to-video-vervolg Honey, We Shrunk Ourselves.

De nieuwe film, die zich drie decennia na het origineel afspeelt, zal zich richten op Nick Szalinski, de zoon van Wayne die in de tweede film werd vergoot, terwijl hij de fouten uit het verleden van zijn vader herhaalt en zijn kinderen per ongeluk laat krimpen en een manier moet vinden om het probleem oplossen.

Hoewel Disney een aantal live-action remakes ontwikkeld voor hun aankomende streaming-service Disney+, meldt Slash Film dat Shrunk zal worden ontwikkeld voor een bioscooprelease.