Disney werkt aan nieuwe Haunted Mansion film

Het is tien jaar geleden dat voor het eerst bekend werd dat Guillermo del Toro (Pinocchio) een film zou schrijven en produceren gebaseerd op Disney’s The Haunted Mansion. Nu lijkt het erop dat de studio een andere weg inslaat, aangezien Katie Dippold (Ghostbusters) is ingehuurd om het scenario voor de nieuwe adaptatie te schrijven en te produceren. Dit meldt The Hollywood Reporter. Plotdetails worden momenteel verborgen gehouden.

The Haunted Mansion

De meer dan 50 jaar oude Disneyland attractie werd eerder verfilmd in 2003. De fantasyfilm werd geregisseerd door Rob Minkoff met in de hoofdrollen Eddie Murphy, Terence Stamp, Jennifer Tilly, Marsha Thomason en Nathaniel Parker. De film ging in première op 26 november 2003. De film had een meer vrije benadering van het bronmateriaal en ontving over het algemeen negatieve recensies van critici vanwege het gebrek aan effectieve angsten of humor. Toch was het een hit aan de kassa, met een winst van meer dan $180 miljoen op een budget van $90 miljoen.

Del Toro maakte eerder op de San Diego Comic-Con International in 2010 de verrassende aankondiging dat hij een nieuwe, donkerdere versie van de attractie zou schrijven en produceren, met als doel een PG-13-rating te behalen en de Hatbox Ghost als de belangrijkste antagonist van het verhaal. In 2015 kwam het bericht dat Ryan Gosling (First Man) in gesprek was om in het project de hoofdrol te spelen. Het laatste woord dat over het project werd gesproken, kwam in 2019 toen del Toro onthulde dat hij niet zeker wist of het project ooit van de grond zou komen, hoewel hij nog steeds een goed gevoel had over het scenario.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter