Disney werkt nu al aan Mulan 2

Het lijkt erop dat Walt Disney veel vertrouwen heeft in de live-action adaptatie van Mulan. Volgens insider Daniel Richtman werkt de studio al aan Mulan 2. Terwijl Mulan gepland stond voor release op 27 maart, veroorzaakte het Coronavirus dat de film werd uitgesteld tot 24 juli. Waarschijnlijk veronderstelde Disney dat de film met succes zou worden ontvangen, dus zouden ze de release hebben opgevolgd met de aankondiging van een sequel. Volgens Richtman zullen Chris Bender, Jason Reed en Jake Weiner terugkeren om te produceren. Momenteel is er geen nieuws over of Niki Caro zal terugkeren voor de regie.

Het is moeilijk om aan te geven waar Mulan 2 zich op zal focussen, aangezien het eerste deel nog moet worden uitgebracht. De live-action remake blijkt al sterk af te wijken van de animatieffilm, dus dit maakt het voorspellen van het plot nog moeilijker.

Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in. Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren voor een dankbare natie … en een trotse vader.

Mulan heeft een internationale cast met onder meer: ​​Yifei Liu als Mulan; Donnie Yen als commandant Tung; Jason Scott Lee als Böri Khan; Yoson An als Cheng Honghui; met Gong Li als Xianniang en Jet Li als de keizer. Andere rollen zijn er voor Ron Yuan, Jet Li, Utkarsh Ambudkar, Xana Tang en Chum Ehelepola.

De film is geregisseerd door Niki Caro op basis van een scenario door Rick Jaffa & Amanda Silver en Elizabeth Martin & Lauren Hynek gebaseerd op het verhalende gedicht The Ballad of Mulan.

Mulan draait vanaf 23 juli in de bioscoop.