Disney werkt officieel aan Aladdin 2

Hoewel het gemengde reacties kreeg van critici, leek het publiek gecharmeerd van Disney‘s live-action adaptatie van Aladdin, waardoor de film meer dan $ 1 miljard wereldwijd opbracht. Nu blijkt dat de studio officieel groen licht heeft gegeven aan Aladdin 2. Dit meldt Variety.

Sinds augustus 2019 zijn er al gesprekken gaande voor een vervolg, waarbij producent Dan Lin interesse toont om regisseur Guy Ritchie (The Gentlemen) terug te vragen. De film zal geen adaptatie worden van het video vervolg Return of Jafar. Na zes maanden zoeken naar het juiste verhaal, heeft de studio naar verluidt de juiste manier gevonden op basis van een pitch van John Gatnis en Andrea Berloff, die waarschijnlijk het vervolg gaan schrijven.

Lin zal terugkeren als producent, naast Jonathan Elrich, die de originele film produceerde, via hun Rideback-banner, met Ryan Halprin als uitvoerend producten. Het is onduidelijk of Ritchie of de drie hoofdrolspelers zullen terugkeren.

Aladdin 2 markeert het tweede vervolg in ontwikkeling, aangezien er ook een spin-off in ontwikkeling is over Billy Magnussen’s Prince Anders voor release op de nieuwe streamingdienst Disney+.

Wat zou je willen zien in een vervolg? Laat het ons weten in de comments!

Aladdin is het spannende verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de fictieve havenstad Agrabah.

De cast van Aladdin bestaat uit Will Smith, Mena Massoud, Naomi ScottMarwan Kenzari, Navid NegahbanNasim PedradBilly MagnussenAlan Tudyk en Numan AcarAladdin werd geregisseerd door Guy Ritchie (Sherlock Holmes, The Man from U.N.C.L.E.) met een scenario door John August op basis van de animatiefilm uit 1992 en film verhalen uit “One Thousand and One Nights.”