Disney wil Craig Gillespie als regisseur voor Cruella de Vil film

Volgens The Hollywood Reporter is I, Tonya regisseur Craig Gillespie in gesprek met Disney voor de regie van de langverwachte Cruella de Vil film met Emma Stone in de titelrol.

Mozart in the Jungle mede-bedenker Alex Timbers zou oorspronkelijk in 2016 de regie op zich nemen, maar moest zich terugtrekken vanwege planningsconflicten met zijn Broadway-producties van Moulin Rouge en Beetlejuice.

De Cruella De Vil film, getiteld Cruella, zal de schurk verkennen die zijn oorsprong vond in Dodie Smith’s boek ‘The Hundred and One Dalmatians’ uit 1956. De rol werd ingesproken door Betty Lou Gerson in Disney’s animatiefilm uit 1961 in Orlando en werd gespeeld door Glenn Close in de live-action film (evenals in het vervolg 102 Dalmatians).

Het script werd voor het eerst geschreven door The Devil Wears Prada-schrijver Aline Brosh McKenna, maar de meest recente versie komt van Kelly Marcel (Fifty Shades of Grey, Saving Mr. Banks). Andrew Gunn (Dora the Explorer) is producent samen met Kristin Burr en Jessica Virtue.