Disney+ zet Star Wars serie over Obi-Wan Kenobi stil

Het lijkt erop dat fans nog even moeten wachten totdat Ewan McGregor weer met een lightsaber zal zwaaien, want The Hollywood Reporter meldt dat Lucasfilm’s geplande Disney+ serie over Obi-Wan Kenobi in de wacht is gezet. Ondanks recente geruchten dat de show werd geannuleerd, blijft de serie in actieve ontwikkeling met hoofdrolspeler McGregor (Birds of Prey) en regisseur Deborah Chow (The Mandalorian).

Naar verluidt waren de scripts van Hossein Amini (The Alienist, Drive) de oorzaak van het probleem en zijn ze aan de kant gezet. Het is nu zoeken naar een nieuwe schrijver. De verhalen, van de twee scripts die werden geschreven, waren blijkbaar gericht op Obi-Wan die de jonge Luke en Leia beschermde, en de pre-productie was goed op gang, inclusief het screentesten van andere acteurs naast McGregor. Onderdeel van het aanpassingsproces is dat het aantal afleveringen verminderd is van zes naar vier. Er is geen actueel tijdschema voor wanneer de serie weer van start zal gaan, maar het streven is dat de opnames in juli 2020 van start gaan.

Deze ommekeer in het late stadium komt terwijl Lucasfilm zich probeert te hergroeperen na een financieel succesvolle maar tumultueuze zeven jaar waarin meerdere creatieve teams van projecten zijn gestuurd. De meest recente bioscoopfilm, J.J. AbramsStar Wars: The Rise of Skywalker, heeft meer dan een miljard dollar opgebracht, maar is nu de slechtst beoordeelde Star Wars-film aller tijden.

De nieuwe serie vindt plaats acht jaar na de gebeurtenissen van Revenge of the Sith, waar we Obi-Wan voor het laatst zagen toen hij de baby Luke Skywalker naar Tatooine bracht. Een bijgewerkte tijdlijnafbeelding die op het evenement wordt getoond, plaatst de Obi-Wan-show ergens in het midden van de reeks evenementen in Solo: A Star Wars Story.

McGregor nam de rol van Obi-Wan over voor de Star Wars prequel-trilogie twee decennia geleden. Zijn laatste optreden was in Revenge of the Sith uit 2005. McGregor leende echter ook zijn stem aan Rey’s Force-vision in The Force Awakens. Twee jaar geleden zou regisseur Stephen Daldry een Obi-Wan-film te regisseren, maar de teleurstellende box office-prestaties van Solo: A Star Wars Story heeft alle spin-off films in de wacht gezet.