Disneyland Paris investeert 2 miljard euro in uitbreiding met Marvel, Frozen en Star Wars

Disneyland Paris heeft vandaag onverwachts gigantische toekomstplannen aangekondigd. Het Walt Disney Studios Park wordt vanaf 2021 uitgebreid met nieuwe attracties, shows en themagebieden rondom de superhelden van Marvel, Star Wars en animatiefilm Frozen. In totaal investeert men 2 miljard euro.

In het hart van het filmpark komt een groot meer te liggen. De drie nieuwe themagebieden rondom dit meer worden gefaseerd geopend. De attracties Studio Tram Tour: Behind The Magic en Armageddon: les Effets Spéciaux zullen verdwijnen, net als de show Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular.

In het Frozen-deel komt een grote ijsberg met een sprookjesachtig ijskasteel te liggen. Star Wars zal een plaats krijgen in een gebied dat een replica lijkt van themawereld Galaxy’s Edge. Dat gebied wordt op dit moment al gebouwd in Amerikaanse Disney-parken in Californië en Florida.

Van het Marvel-deel is bekend dat de huidige achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster wordt omgebouwd tot een attractie met superheld Iron Man. The Twilight Zone Tower of Terror krijgt geen Marvel-thema. Daarnaast wordt het bestaande themagebied Toy Story Playland uitgebreid met een nieuwe attractie. Dat wordt een kopie van Alien Swirling Saucers uit Disney’s Hollywood Studios in Florida.

Robert Iger, directeur van de Amerikaanse Walt Disney Company, maakte de ambitieuze plannen voor Disneyland Paris vandaag bekend samen met Franse president Emmanuel Macron. Dat gebeurde in Palais de l’Elysée in Parijs. Iger vertelde:

“We zijn heel enthousiast over de toekomst van Disneyland Paris en blijven investeren in haar succes op lange termijn. Het resort is nu al de belangrijkste toeristische bestemming in Europa. Met de ingrijpende uitbreiding tillen we niet alleen de ervaring van de gasten tot een hoger niveau, maar scheppen we ook nieuwe kansen voor het toerisme in deze dynamische streek.”

Disneyland Paris speelt een belangrijke rol in het toerisme van de regio: de bestemming mocht sinds 1992 al meer dan 320 miljoen bezoekers ontvangen en is goed voor 6,2 procent van de Franse inkomsten uit toerisme.