Disney’s Pirates of the Caribbean reboot verliest schrijvers

Deadline meldt dat Disney’s aankomende Pirates of the Caribbean reboot gevaarlijk territorium betreedt nu dat Rhett Reese en Paul Wernick, de scenaristen van de Deadpool franchise, het project hebben verlaten.

Het schrijversduo is naar verluidt in oktober 2018 ingehuurd om een ​​reboot te lanceren voor de $7 miljard franchise op basis van de Disneyland-rit met dezelfde naam, maar insiders melden nu dat de twee niet langer het scenario zullen schrijven voor het zesde deel in de franchise.

De studio is op zoek naar een manier om de franchise in leven te houden na het vijfde deel uit 2017, die, hoewel deze de op een na laagste omzet in de serie heeft, een brutowinst van $794 miljoen wereldwijd ophaalde. Na onthullingen over vermeend huiselijk geweld tussen ster Johnny Depp (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald) en ex-vrouw Amber Heard (Aquaman) en zijn eeuwigstijgende salaris, overweegt de studio een reboot. Dit ondanks de liefde voor Depp’s Captain Jack Sparrow, die hem zelfs een Oscarnominatie voor opleverde.

Hoewel Sean Bailey, hoofd van Disney-filmproductie, hoge verwachtingen had van de reeks in de weken na de betrokkenheid van Reese en Wernick, is de hoop blijkbaar gezakt in de weken voorafgaand aan de exit van het duo. Insiders melden dat Disney discussies voert over de toekomst van de Pirates-serie, en velen proberen andere opties om de franchise in leven te houden, terwijl anderen pleiten voor een einde aan de serie.