Dit zijn de nieuwste films bij Pathé Thuis

Ben je op zoek naar een film voor een regenachtige zomerdag? Of een zonnige, mocht je de hitte willen ontvluchten? In juli is er bij Pathé Thuis genoeg nieuws te zien. Zo is de Disneyfilm A Wrinkle in Time eindelijk te bewonderen nadat de Nederlandse bioscooprelease werd gecanceld tot groot verdriet van alle Disney-fans. Ook nieuw in het aanbod zijn films van eigen bodem als Bankier van het Verzet en Mannen van Mars, het waargebeurde The Post met Meryl Streep en Tom Hanks en de actiefilms Tomb RaiderReady Player One en The 15:17 Train to Paris.

Bankier van het VerzetBankier van het Verzet
De oorlogsfilm Bankier van het Verzet van Joram Lürsen met Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma was dé Nederlandse bioscoophit van het jaar. In het waargebeurde verhaal zien we hoe bankier Walraven van Hall samen met zijn broer een riskante financiële constructie bedenkt om het verzet te financieren tijdens WOII. Wanneer dat niet genoeg blijkt, bedenken de broers met gevaar voor eigen leven de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.

Bankier van het Verzet is te zien vanaf 24 juni. Bekijk de trailer hierNaast Bankier van het Verzet heeft Pathé Thuis een speciale verzetscollectie met tal van (Nederlandse) oorlogsfilms als Zwartboek, De Tweeling, Süskind, Haar Naam is Sarah en Oorlogswinter.

A Wrinkle in TimeA Wrinkle in Time
Eindelijk is de langverwachte Disneyfilm A Wrinkle in Time met  Oprah WinfreyReese WitherspoonMindy KalingChris PineGugu Mbatha-RawZach Galifianakis te zien in Nederland. De bioscooprelease werd in de Benelux gecanceld. Hier was men zo teleurgesteld over dat er een petitie werd gestart om de film toch in de Nederlandse bioscopen te krijgen. De petitie was tevergeefs, maar vanaf 4 juli is de film in Nederland te zien. De fantasyfilm vertelt het verhaal van Meg die op zoek gaat naar haar vermiste vader, een beroemde wetenschapper die geheime experimenten uitvoerde voor de overheid. Met hulp van drie magische figuren Mrs. Who, Mrs. Which en Mrs. Whatsit, haar broer en vriend gaat Meg op avontuur. Leuk voor het hele gezin!

A Wrinkle in Time is te zien vanaf 4 juli. Bekijk de trailer hier. 

The PostThe Post
The Post is de nieuwste film van Steven Spielberg met Oscarwinnaars Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrol. Als in de jaren 70 geheime documenten van het Ministerie van Defensie worden gelekt aan The Washington Post, staan journalist Ben Bradlee en uitgever Kay Graham voor een dilemma. Uit deze zogeheten Pentagon Papers blijkt namelijk dat er door de Amerikaanse overheid een hoop – twijfelachtige – activiteiten verdoezeld zijn tijdens de Vietnamoorlog. Er moet een keuze gemaakt worden: maken we de documenten openbaar of verzwijgen we ze in het belang van de nationale veiligheid? Het meeslepende drama is geïnspireerd op waargebeurde gebeurtenissen en blijft spannend tot het eind.

The Post is nu te zien. Bekijk de trailer hier. 

Red SparrowRed Sparrow
In Red Sparrow belandt een Russische ballerina – gespeeld door Jennifer Lawrence – ongewild bij de veiligheidsdienst. Hier wordt ze opgeleid tot ‘sparrow’, een getrainde spion en verleidster. Haar eerste doelwit is een CIA-agent die zich voordoet als Russische dubbelagent. De twee komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, die hun carrière, loyaliteit en de veiligheid van beide landen op het spel zet. De spannende actiethriller is gebaseerd op het boek van voormalig CIA-agent Jason Matthews en werd geregisseerd door Francis Lawrence, verantwoordelijk voor de Hunger Games-reeks. De cast bestaat naast Jennifer Lawrence onder andere uit Jeremy Irons, Matthias Schoenaerts en Thekla Reuten.

Red Sparrow is nu te zien. Bekijk de trailer hier. 

Bekijk hier het volledige overzicht van alle nieuwe filmreleases.