Do brengt song uit voor Angry Birds 2

Zangeres Do brengt op 14 augustus a.s. een nieuwe single uit, getiteld ‘Gewoon speciaal’. Het nummer is gemaakt voor de nieuwe animatiefilm Angry Birds 2. Het nummer is geschreven door Guus Mulder, Judy Blank, Sander Nijbroek en Do en geproduceerd door Morgan Avenue. De vocal production is in handen van Allan Eshuys.

Naast het feit dat ‘Gewoon speciaal’ van Do op de aftiteling te horen is, treedt ze ook op tijdens de feestelijke familiepremière op woensdag 14 augustus a.s. in Amsterdam. Bovendien spreekt Do de stem in van Silver, de zus van Chuck.

In de Nederlandse versie zijn er rollen voor Eddy Zoëy, Enzo Knol, Murth Mossel, Ruben Nicolai, Frank Lammers, Levi van Kempen, Do, Soundos El Ahmadi, André Dongelmans, Olcay Gulsen, Bibi, Pip Pellens, Diederik Jekel, Marieke Elsinga, Janice, Maryam Hassouni, Mattie Valk.

De originele castleden zijn Jason SudeikisJosh GadDanny McBrideBill HaderPeter DinklageLeslie JonesRachel Bloom, Sterling K. BrownEugenio Derbez, Zach Woods, Awkwafina, Lil Rel Howery, Dove Cameron, Beck Bennett en Brooklynn Prince.

De vete tussen de humeurige vogels en de gemene groene biggen krijgt in Angry Birds 2 een nieuwe wending. Als een nieuw gevaar zowel het Vogeleiland als het Biggeneiland bedreigt, besluiten Red (Jason Sudeikis/Eddy Zoëy), Chuck (Josh Gad/Enzo Knol), Bomb (Danny McBride/) en Mighty Eagle (Peter Dinklage/Frank Lammers) om Chucks zus Silver (Rachel Bloom/Do) in te lijven en om samen te werken met biggen Leonard (Bill Hader/Ruben Nicolai), zijn assistente Courtney (Awkwafina/Pip Pellens), en zijn techneut Garry (Sterling K. Brown/André Dongelmans). De vogels en biggen sluiten een wapenstilstand en vormen samen een superteam om allebei hun eilanden te redden.

Angry Birds 2 wordt geregisseerd door Thurop Van Orman (The Marvelous Misadventures of Flapjack, Adventure Time) en John Rice (King of the Hill, Rick and Morty). Vanaf 14 augustus 2019 in de bioscoop. In de originele en Nederlands gesproken versie, in 3D en 2D.