Documentaire 9/11: One Day in America vanaf 29 augustus op National Geographic

National Geographic herdenkt 11 september met gloednieuwe documentaire-serie 9/11: One Day in America. In samenwerking met het 9/11 Memorial & Museum, biedt de zesdelige documentaire-serie een diepgaande en aangrijpende kijk op de tragische gebeurtenissen van 11 september 2001, dit jaar 20 jaar geleden. Hierbij worden nooit eerder vertoonde archiefbeelden getoond en vertellen overlevenden hun verhalen in eerste persoon. Bekijk hieronder de promo.

9/11: One Day in America

Ter nagedachtenis aan de aanslagen op 11 september 2001 in New York City, Washington DC en Pennsylvania, dit jaar 20 jaar geleden, brengt National Geographic 9/11: One Day in America in première. Het is een zesdelige documentaire-serie die de gebeurtenissen van die dag – soms van minuut tot minuut – beschrijft aan de hand van aangrijpende verhalen van eerste hulpverleners en overlevenden die er op dat moment waren.

Met een filmische benadering van het maken van documentaires wordt de kijker ondergedompeld in het archief en de getuigenissen van degenen die deze gebeurtenissen 20 jaar geleden meemaakten. Vanaf het moment dat de New York City Fire Department (FDNY) en de New York Police Department (NYPD) voor het eerst werden opgeroepen op de plaats van het World Trade Center, tot de verwoestende momenten van de crash en de chaos die daarop volgde die ochtend van september. National Geographic volgt de tijdlijn van die dag door middel van opmerkelijke archiefbeelden en foto’s, vastgelegd door journalisten en omstanders.

Het archief bevat nooit eerder vertoonde momenten, zoals: beelden die gemaakt zijn vanuit de torens, appartementen of straten in de buurt vlak nadat de vliegtuigen insloegen, het triagegebied in de allereerste stadia na de aanslag en intieme reddingsmissies tijdens die angstaanjagende dag.

9/11: One Day in America is een documentaire-serie over de gebeurtenissen van 11 september, geproduceerd in officiële samenwerking met het 9/11 Memorial & Museum. De serie is ontwikkeld en uitvoerend geproduceerd door Emmy® Award-winnende filmmaker 72 Films (Inside North Korea’s Dynasty) en Emmy en Academy Award®-winnende uitvoerende producenten Dan Lindsay en T.J. Martin (LA 92, Undefeated).

9/11: One Day in America is vanaf 29 augustus t/m 1 september, elke avond om 21.00 uur te zien op National Geographic. Op 11 september herhaalt National Geographic ook de nieuwe documentaire-serie vanaf 19.00 uur.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter