Documentaire The Real Charlie Chaplin vanaf 7 juli in de bioscoop

De documentaire The Real Charlie Chaplin draait vanaf 7 juli 2022 in Nederland in de bioscoop. Bekijk hieronder een trailer. De film biedt een eigentijdse kijk op de meest iconische figuur uit de bioscoop. In een innovatieve mix van nieuwe audio-opnames, dramatische reconstructies en persoonlijk archief, volgt de film Charlie Chaplins snelle opkomst van de sloppenwijken van Victoriaans Londen naar de hoogten van Hollywood-supersterren, voordat hij schandalig uit de gratie raakte.

Door zijn leven te bekijkem door een caleidoscoop van voorheen ongehoorde stemmen en perspectieven, werpt de film nieuw licht op de vele kanten van een grensverleggende, controversiële en visionaire kunstenaar. Decennia lang was hij de beroemdste man ter wereld, maar wie was The Real Charlie Chaplin?

The Real Charlie Chaplin

The Real Charlie Chaplin

Decennialang was hij de beroemdste man op aarde, voor wie enorme mensenmassa’s op de been kwamen. Bij velen vooral bekend als de komiek die de iconische zwerver The Tramp op het witte doek tot leven bracht en daarmee voor altijd vereenzelvigd werd. Hij wordt geroemd als groot filmmaker van legendarische films als The Kid, Modern Times en The Great Dictator die nog altijd veel zeggingskracht hebben. Maar wie was de mens achter deze geniale alleskunner?

De bekroonde documentairemakers Peter Middelton & James Sinney (Notes On Blindness, 2016) maakten een omvattende documentaire over een van de meest getalenteerde kunstenaars van de twintigste eeuw: Charlie Chaplin (1889-1977). Aan de hand van geënsceneerde beelden met nieuw ontdekte, authentieke audio-opnames van onder meer een interview van Chaplin met Life Magazine in 1966 en Chaplin’s persoonlijke archiefmateriaal, wordt Chaplin’s razendsnelle opkomst vanuit de sloppenwijken van Victoriaans Londen naar de hoogten van het supersterrendom in Hollywood geconstrueerd. Tot het moment dat hij op schandalige wijze uit de gratie viel en zijn gloriejaren in een heel ander daglicht kwamen te staan. Door zijn leven te spiegelen aan een caleidoscoop van nooit eerder gehoorde stemmen – waaronder die van zijn kinderen en Effie Wisdom, een vriendin uit zijn kindertijd – werpt de film nieuw licht op de vele kanten van een baanbrekend, controversieel en visionair artiest. Actrice Pearl Mackie brengt als verteller de persoon Chaplin tot leven, waarbij zijn donkere kanten niet onbelicht blijven. Gedurende zijn hele carrière heeft de media een grote rol gespeeld in de beeldvorming rondom Chaplin. Aanvankelijk in zijn voordeel, maar later draaide dit radicaal om en na intensieve bemoeienis.

De documentaire The Real Charlie Chaplin draait vanaf 7 juli 2022 in Nederland in de bioscoop.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter