Docuserie Keep Sweet: Pray and Obey vanaf 8 juni op Netflix

De nieuwe documentaireserie Keep Sweet: Pray and Obey is vanaf 8 juni 2022 te zien op Netflix. Deze docuserie onderzoekt de opkomst van Warren Jeffs in de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zijn schokkende strafzaak. Bekijk hieronder de trailer.

Keep Sweet: Pray and Obey

In de documentaire krijgen we een uniek en diepgaand beeld van de geheimzinnige sekte FLDS, de “Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints”. Warren Jeffs orkestreerde een gruwelijk systeem van seksueel misbruik in de FLDS-gemeenschap. Ze zijn een uitloper van de mormoonse religie in Utah, met een nog dieper geloof in patriarchale religieuze waarden, waaronder polygamie. De serie onderzoekt de opkomst van Warren Jeffs in de fundamentalistische kerk en zijn schokkende strafzaak. Een diepgaande kijk in de geheimzinnige polygame sekte van de “FLDS” en de opkomst van de zelfverklaarde profeet Warren Jeffs. Van een gedwongen huwelijk en zwangerschap voor minderjarigen tot een volledige ontsnapping in een onderdrukkende criminele sekte onder het bewind. Zijn aanranding van twee minderjarige meisjes stuurde hem levenslang naar de gevangenis. Tien jaar later proberen de achterblijvers hun gemeenschap weer op te bouwen.

De serie bevat nooit eerder vertoonde archiefbeelden en schrijnende persoonlijke verhalen van een aantal voormalig leden die wisten te ontsnappen. Keep Sweet: Pray and Obey is geregisseerd door Emmy-winnares Rachel Dretzin (Who Killed Malcolm X? en Far from the Tree). De documentaireserie werd geproduceerd door Grace McNally, Jeff Skoll en Diane Weyermann.

Keep Sweet: Pray and Obey is vanaf 8 juni 2022 te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter