Donald Glover en James Earl Jones in Jon Favreau’s Lion King

Donald Glover en James Earl Jones in Jon Favreau’s Lion KingRegisseur Jon Favreau heeft op Twitter twee castleden van The Lion King bekend gemaakt. Donald Glover (Community, Atlanta) speelt de jonge leeuw Simba en James Earl Jones (Star Wars) speelt Mufasa. Jones sprak de stem van Mufasa ook in voor de animatiefilm uit 1994.

The Lion King past mooi in het rijtje van live-action adaptaties van Disney’s eerdere succesvolle animatiefilm, zoals Maleficent, Cinderella, The Jungle Book en Beauty and the Beast. Net als laatstgenoemde zal The Lion King ook liedjes bevatten van de originele animatiefilm. The Lion King is een van de succesvolste animatiefilms ooit, met een wereldwijde opbrengst van bijna 1 miljard dollar. Daarnaast won de film Academy Awards voor het lied Can You Feel the Love Tonight en de soundtrack.

Het verhaal van de film draait om Simba, een jonge leeuw wiens vader vermoord wordt door zijn jaloerse oom Scar. Overweldigd door schuldgevoelens gelooft Simba zijn oom als die hem de schuld van de dood van zijn vader in de schoenen schuift. Hij vlucht weg en komt in de jungle terecht, waar hij samen met stokstaartje Timon en zwijn Pumba zichzelf leert kennen.