Dora The Explorer live-action film in 2019

De aankomende live-action film gebaseerd op de populaire Nickelodeon serie Dora the Explorer zal vanaf 2 august 2019 te zien zijn in de bioscoop. Dit maakte filmstudio Paramount Pictures bekend. Een regisseur is al gevonden, namelijk James Bobin (Alice Through the Looking Glass). Het script wordt geschreven door Nicholas Stoller en de producerende partij is Michael Bay’s Platinum Dunes. Verdere details over de film zijn vooralsnog schaars.

In Dora the Explorer zien we naar verwachting het bekende en nieuwsgierige meisje Dora en haar avonturen, waarin ze wordt bijgestaan door haar vrienden Boots, Map, Backpack en Swiper. Later kreeg de succestitel ook een spin-off onder de titel Go, Diego, Go!

Dora the Explorer telt acht seizoenen en 172 afleveringen. De educatieve serie volgt Dora en haar metgezel Boots, toen ze begonnen met speurtochten naar schatten en het publiek om hulp vroegen. De serie beleefde enorm veel succes, inclusief een merchandising-imperium dat bestaat uit speelgoed, boeken, cosmetica, dvd’s en videogames.