Dr. Evil werkt samen met Austin Powers-cast voor Super Bowl-promo

Dr. Evil heeft zijn plannen voor wereldheerschappij stilgezet. Dat komt omdat hij tijd moest vrijmaken voor zijn nieuwe General Motors Super Bowl promo. In de promo wordt de iconische schurk, gespeeld door Mike Myers, zo’n 20 jaar na de laatste film van de franchise vergezeld door zijn Austin Powers-collega’s. In de commercial kondigt Dr. Evil in General Motors HQ aan dat hij de autofabrikant zal overnemen. Hij zal dit doen met de hulp van rechterhand Nummer 2 (Rob Lowe) nadat zijn zoon Scott Evil (Seth Green) en assistent Frau Farbissina (Mindy Sterling) hem overtuigen om de wereld te redden door hun ecologische voetafdruk te verkleinen met de elektrische voertuigen van GM. Bekijk de promo hieronder.

Eerder kwam General Motors al met een promo video voor de commercial:

“His name is legendary. His plans are diabolical. He rules not with an iron fist, but with an iron pinkie.”

Dr. Evil in Super Bowl-promo

NBC, dat dit jaar de Super Bowl uitzendt, kondigde aan dat de advertenties van 30 seconden tot 7 miljoen dollar opbrachten, ruim boven het losgeld van Dr. Evil van een miljoen dollar.

Austin Powers is een reeks komische spionagefilms, bestaande uit Austin Powers: International Man of Mystery (1997), Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999) en Austin Powers in Goldmember (2002). De films zijn geproduceerd en geschreven door Mike Myers, die de hoofdrol speelde als het titelpersonage en Dr. Evil. Ze werden geregisseerd door Jay Roach en gedistribueerd door New Line Cinema. Een voorgestelde vierde film, Austin Powers 4, is naar verluidt in ontwikkeling sinds 2005, maar is sindsdien tot stilstand gekomen.

De Austin Powers-films zijn een parodie op de spionnenfilms uit de jaren zestig, zoals James Bond en The Saint. Naast het parodiëren, bevatten de films veel elementen uit de jongerencultuur van de jaren zestig, 70 en 90.

Natuurlijk, wanneer een acteur na vele jaren terugkeert naar een geliefde rol, beginnen fans zich meteen af ​​te vragen of dit een teken is van iets groters dat gaat komen. Hoewel er geen twijfel is dat velen Myers graag nog een keer als de internationale spion zouden zien, komt het volgens Jay Roach allemaal neer op Myers zelf. In 2020 sprak Roach met Deadline over de waarschijnlijkheid van een nieuwe Austin Powers-film. Hij zei toen:

“I wouldn’t say ‘never never…I’m always game for whatever [Mike Myers] wants to do. It does depend on Mike having something that he’s inspired about, and so far, after all these years, it hasn’t quite clicked yet.”

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter