Dracula Untold onderdeel van Universals Cinematic Universe

Eerder bleek dat Universal Pictures net als Warner, Marvel en Sony een eigen Cinematic Universe wil beginnen. Deze zal bestaan uit de legendarische filmmonsters van de studio. Het universum zou beginnen met de reboot van The Mummy, maar nu blijkt dat deze gelanceerd wordt met Dracula Untold. De Dracula film gaat volgende week in première, maar heeft op het laatste moment een extra scène opgenomen.

De vijftiende eeuw. De jonge prins Vlad Tepes (Luke Evans) leidt samen met zijn gezin een gelukkig leven en heerst over een klein koninkrijk. Wanneer de door hem gevestigde vrede wordt bedreigd door een moordlustige sultan reist Vlad af naar de Broken Tooth berg, waar hij een oeroude tovenaar tegenkomt. De twee sluiten een deal, de prins krijgt de kracht en snelheid om zijn vijanden te vernietigen, maar zal daardoor een onstilbare dorst naar menselijk bloed hebben. Hij wordt daarbij de eerste vampier die de wereld ooit gezien heeft: Dracula.

De film heeft rollen voor Luke Evans, Dominic Cooper, Charles Dance, Sarah Gadon, Art Parkinson, Samantha Barks, Paul Kaye, Ronan Vibert, Diarmaid Murtagh, William Houston.

De film is geregisseerd door Gary Shore en het scenario is afkomstig van Matt Sazama en Burk Sharpless.