Dragon Ball Super: Broly in januari naar Nederland!

Onlangs kondige animatiestudio Toei Animation Dragon Ball Super: Broly aan. Het betrof hier een nieuwe film rondom de Dragon Ball Super manga en bijbehorende anime. Het blijkt nu dat de film ook naar de Nederlandse bioscopen komt.

Al jaren verschijnen er films rondom de Dragon Ball franchise. Alhoewel er vele internationale bioscoopvertoningen van zijn, werd Nederland steeds overgeslagen. Dit natuurlijk tot ongenoegen van vele fans. Ondanks pogingen om de films ook naar de Nederlandse bioscoop te halen, kwam het er niet van. Totdat de oprichters van Facebook pagina Dragonballsupermovienl zich ermee gingen bemoeien. Ze namen onder andere contact op met verschillende Nederlandse filmdistributeurs om zo de mogelijkheid van een Nederlandse uitgave te bespreken.

Met succes, want Periscoop Film liet weten dat de film op 24 januari 2019 in Nederland uitkomt! Hoe het precies zit is nog niet bekend, maar dit is in ieder geval goed nieuws.

Dragon Ball Super: Broly volgt het verhaal vanaf het punt waar de tv-serie Dragon Ball Super was gebleven. Onze vrolijke en licht naïeve vechter Son Goku en zijn vrienden nemen het nu op tegen een nieuwe vijand: de legendarische Super Saiyan Broly. De film zal zich verder richten op de geschiedenis van het Saiyan ras. Ook de ruimte tiran Frieza en zijn leger zullen hierin een rol spelen. Het personage Broly kwam eerder al voor in Dragon Ball films. Dit is echter de eerste keer dat de originele schrijver Akira Toriyama het verhaal achter dit personage schrijft. Toei Animation hoopt van Dragon Ball Super: Broly de grootste en mooiste Dragon Ball film tot op heden te maken.