Drie weken extra opnames Mad Max: Fury Road

Regisseur George Miller heeft nog eens drie weken aan nieuwe opnames toegevoegd aan zijn film Mad Max: Fury Road. Tom Hardy speelt in deze vierde film de rol van Mad Max, die onderweg in de woestijn een oorlogsvoertuig tegen komt. Dat wordt bestuurd door Imperator Furiosa (Theron) en haar bende. Hoogstwaarschijnlijk zal ze hem meer dan genoeg reden bieden om de strijd met haar aan te binden.

De hele productie is niet makkelijk verlopen, daar het project zich ongeveer 25 jaar in development hell bevond. Enkele jaren geleden begon men toch eindelijk aan deze film. De Australische woestijn waar de eerste drie films opgenomen zijn, bleek veranderd te zijn in een oase en vonden de makers een nieuwe locatie in Namibië. Hierna kreeg de film groen licht. De opnames liepen al redelijk uit, maar nu blijkt dat er nog meer nieuwe opnames nodig zijn. Waar het ook aan ligt, een releasedatum is er nog altijd niet voor de film.

Mad Max: Fury Road speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

Hoofdrollen worden gespeeld door Tom HardyCharlize Theron, Max Rockatansky, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley en Nicholas Hoult. Het scenario is geschreven door Miller, Nick Lathouris en Brendan McCarthy.

De film draait vanaf  14 mei 2015 in de Nederlandse bioscoop.