Eerste afleveringen Vikings seizoen 6 in mei op Netflix

We moesten er in Nederland even op wachten, maar binnenkort staan de eerste afleveringen van Vikings seizoen 6 op Netflix. Het laatste seizoen bestaat uit 20 afleveringen die in twee delen worden uitgezonden, met de eerste 10 afleveringen vanaf woensdag 6 mei en de resterende tien afleveringen in 2020.

Vikings op Netflix

Vikings speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen, het einde van de achtste eeuw, en brengt ons naar de brute en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok, een Viking krijger en boer die niets liever doet dan ontdekken en plunderen op zee. Zijn ambities zetten hem op gespannen voet met zijn leider Earl Haraldson, die wil dat ze naar het arme Oosten gaan in plaats van naar het onbekende Westen. Wanneer Ragnar een verbond sluit met zijn vriend Floki om een nieuwe boot te bouwen en daarmee vervolgens toch naar het Westen te varen, barst het conflict pas echt los.

Seizoen 6 is het laatste seizoen voor het Noorse epos. Bedenker Michael Hirst vertelde:

“I always knew how ‘Vikings’ would end and, after 89 episodes, I truly believe the saga of Ragnar Lothbrok and his sons has been told and we are leaving our beloved fans with the proper and definitive ending they so deserve. Although it is bittersweet there are still 20 episodes left and the most ambitious and intensely emotional episodes are still to come.”

In seizoen 6 zien we twee nieuwe karakters: de stedendwinger en Vikingprins Oleg van Novgorod en Erik, een uitstekende krijger die als outlaw overleeft door zijn slimheid en vechtkunst.

De cast bestaat uit namen als Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig, Peter Franzén, Alex Høgh Andersen, Marco Ilsø, Jordan Patrick Smith.

De eerste afleveringen van Vikings seizoen 6 staan vanaf woensdag 6 mei op Netflix.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter