Eerste blik op Millie Bobby Brown en Henry Cavill in Netflix’s Enola Holmes

De nieuwste Netflix-film Enola Holmes zal het verhaal vertellen van het zusje van de wereldberoemde Sherlock Holmes. Henry Cavill (Justice League, The Witcher, Mission: Impossible – Fallout) zal naast Millie Bobby Brown (Stranger Things) te zien zijn. Bekijk hieronder de eerste foto’s.

De film is gebaseerd op de roman-serie Enola Holmes Mysteries van YA-auteur Nancy Springer. Cavill neemt de rol aan van Sherlock Holmes. Oscar-genomineerde Helena Bonham Carter speelt ook een hoofdrol in het project als de moeder van Brown. Tevens is er een rol voor en Sam Claflin (Mycroft Holmes).

Enola Holmes Enola Holmes Enola Holmes

Enola Holmes op Netflix

Engeland, 1884 – een wereld die op het punt staat te veranderen. Enola Holmes (Millie Bobby Brown) wordt op de ochtend van haar 16e verjaardag wakker en merkt dat haar moeder (Helena Bonham Carter) is verdwenen, met een vreemd assortiment aan cadeaus achtergelaten, maar geen duidelijke aanwijzing over waar ze heen is gegaan of waarom. Na een vrijgevochten jeugd staat Enola plotseling onder de hoede van haar broers Sherlock (Henry Cavill) en Mycroft (Sam Claflin), die beiden erop uit waren haar weg te sturen naar een eindschool voor ‘echte’ jonge dames. Enola weigert hun wensen te volgen en ontsnapt om haar moeder in Londen te zoeken. Maar wanneer ze tijdens haar reis verstrikt raakt in een mysterie rond een jonge weggelopen Heer (Louis Partridge), wordt Enola een superspeurder, waarbij ze haar beroemde broer te slim af is terwijl ze een samenzwering ontrafelt die de loop van de geschiedenis dreigt te vertragen.

De door Edgar Award genomineerde YA-boekenserie begon in 2006 met The Case of the Missing Marquess en omvat zes delen waarin Sherlock en Mycroft Holmes’s tienerzus centraal staat, terwijl ze opvalt als een capabele detective. De film wordt geregisseerd door Harry Bradbeer op basis van een scenario door Jack Thorne.

De nabestaanden van Sir Arthur Conan Doyle hebben nu echter al laten weten geen fan te zijn van het project. De nabestaanden hebben al een proces aangespannen tegen de film. Daarbij richten ze zich specifiek tot Netflix, producent Legendary en de publisher, schrijver en regisseur achter de film. Ook de auteur van The Enola Holmes Mysteries, de boekenreeks waarop de film gebaseerd is, wordt aangeklaagd. Alle verhalen van Sherlock Holmes zijn publiek domein, behalve de laatste tien. Volgens de familie zijn het net deze verhalen waarop de film gebaseerd is.

Een verschijningsdatum heeft Netflix nog niet onthuld.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter