Eerste blik op Paul Verhoeven’s Benedetta

Pathé Films en SBS Productions hebben een eerste foto vrijgegeven voor de aankomende historisch, romantisch drama Benedetta van regisseur Paul Verhoeven (RoboCop, Starship Troopers, Elle). Bekijk de foto hieronder.

Benedetta

De film speelt zich af in het 17e-eeuwse Italië en volgt Benedetta Carlini, een non die beweert profetische visioenen te hebben heeft ontwikkeld. Daarnaast helpt de stigmata, de wonden die correleren met de kruisiging van Jezus Christus, haar om door de gelederen van de kerk te stijgen. Het Vaticaan zou haar beweringen later echter kwalificeren als fraude, hoewel de echte reden om haar in diskrediet te brengen te wijten was aan zowel haar geslacht als haar seksualiteit.

Carlini had een vrouwelijke metgezel die haar hielp toen ze een grotere publieke figuur werd en de twee vormden een romantische liefdesaffaire. De film is een adaptatie van de roman “Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy” door Judith Brown.

De cast van Benedetta bestaat uit Virginie EfiraCharlotte Rampling, Lambert Wilson en Daphne Patakia. De film zal ergens in 2019 in de Franse bioscopen verschijnen. De andere releasedata zijn nog onbekend.