Eerste blik op The Crown seizoen 5 met Imelda Staunton als nieuwe Queen

Na een succesvolle run van vier seizoenen, heeft Netflix eindelijk de eerste officiële foto onthuld van The Crown seizoen 5. De foto, die je hieronder kunt bekijken, geeft ons een eerste blik op Oscar-genomineerde Imelda Staunton in The Crown terwijl ze officieel de rol van koningin Elizabeth II van de laatste twee seizoenen overneemt van Oscar-winnaar Olivia Coleman.

Net als voorgaande seizoenen zal The Crown seizoen 5 nu een geheel nieuwe cast bevatten onder leiding van Imelda Staunton als koningin Elizabeth II, Lesley Manville als prinses Margaret, Jonathan Pryce als prins Philip, Elizabeth Debicki als prinses Diana, Dominic West als prins Charles en Jonny Lee Miller als John Major.

Imelda Staunton in The Crown seizoen 5

Het vierde seizoen van The Crown behandelt de jaren tussen de moord op Lord Mountbatten door de IRA in 1979 en de afzetting van Margaret Thatcher in 1990. Veel ervan gaat over Charles’ gedoemde huwelijk met Diana en vermeende spanningen in de relatie tussen de Queen en mevrouw Thatcher. De serie suggereert ten onrechte dat de affaire tussen Charles en Camilla gedurende zijn huwelijk met Diana voortduurt. In feite had Charles vrijwel geen contact met Camilla gedurende de eerste vijf jaar van zijn huwelijk in 1981. In een verzonnen scène in de eerste aflevering schrijft Lord Mountbatten om Charles te waarschuwen dat hij het gevaar loopt ‘ondergang en teleurstelling’ aan de familie te brengen, terwijl in de derde aflevering ten onrechte wordt afgebeeld hoe Thatcher wordt vernederd door de koninklijke familie in Balmoral.

Geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk The Audience, vertelt The Crown het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven. De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. The Crown gaat niet alleen over de monarchie, maar ook over de ondergang van een imperium, een wereld die leeft in wanorde en het aanbreken van een nieuw tijdperk.

De sterrencast van het vierde seizoen van The Crown bestaat uit Olivia Coleman (Koningin Elizabeth), Helena Bonham Carter (Princess Margaret), Tobias Menzies (The Duke of Edinburgh), Erin Doherty (Princess Anne), Emerald Fennell (Camilla Parker Bowles), Marion Bailey (The Queen Mother), Georgie Glen (Lady Fermoy), Tom Byrne (Prince Andrew), Angue Imrie (Prince Edward), Charles Dance (Lord Mountbatten), Stephen Boxer (Denis Thatcher), Rebecca Humphries (Carol Thatcher) en Freddie Fox (Mark Thatcher).VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter