Eerste blik op The Man Who Killed Don Quixote

Vandaag is de eerste officiële foto (via Andrea Corsini) vrijgegeven van de langverwachte The Man Who Killed Don Quixote van regisseur Terry Gilliam. Bekijk deze hieronder. Op de poster zien we hoofdrolspelers Adam Driver en Jonathan Pryce.

Eerste blik op The Man Who Killed Don Quixote

The Man Who Killed Don Quixote is een klassiek verhaal over fantasie en avontuur geïnspireerd door de legendarische protagonist uit Miguel De Cervantes ‘literaire klassieker Don Quixote. Het project is geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker Terry Gilliam (The Fisher King, 12 Monkeys, Brazil, The Imaginarium of Doctor Parnassus, Fear en Loathing in Las Vegas) en de cast bestaat uit Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko, Joana Ribeiro, Óscar Jaenada, Jordi Mollà, Sergi Lopez en Rossy de Palma.

The Man Who Killed Don Quixote vertelt het verhaal van een misleide oude man die ervan overtuigd is dat hij Don Quixote is, en die Toby aanziet voor zijn trouwe schildknaap Sancho Panza. Het paar begint aan een bizarre reis en springt heen en weer in de tijd tussen de 21e en de magische 17de eeuw. Gaandeweg, net als de beruchte ridder zelf, raakt Toby in de ban van de illusoire wereld en kan hij zijn dromen niet van de werkelijkheid onderscheiden. Het verhaal culmineert in een fantasmagorische en emotionele finale waarin Toby de mantel van Don Quixote de la Mancha op zich neemt.

Gilliam schreef het scenario met Tony Grisoni, met wie hij eerder samenwerkte aan Fear and Loathing in Las Vegas, Tideland en The Brothers Grimm. Na 17 jaar van ontwikkeling en rampen, zal The Man Who Killed Don Quixote in première gaan op het Cannes Film Festival dit jaar.