Eerste poster voor Disney’s live-action Aladdin

Will Smith, die het iconische Geest speelt in de aankomende live-action Aladdin van Disney, heeft een nieuwe poster gedeeld waarop we Genie’s lamp zien. Smith deelde de poster op Facebook, met als onderschrift, “LEMME OUT! Can’t wait for y’all to see Me BLUE!” 

Aladdin

De film is gebaseerd op de animatiefilm uit 1992. In de titelrol zien we Mena MassoudNaomi Scott (Power Rangers) zal te zien zijn als Princess Jasmine. Marwan Kenzari (Murder on the Orient Express) speelt de rol van Jafar en Will Smith zien we als Genie. Nasim Pedrad (Saturday Night Live) is te zien als het nieuwe personage Dalia, Princess Jasmine’s handmeisje en vertrouwelinge; Billy Magnussen (Into the Woods) zien we als Prince Anders, een personage dat speciaal gecreëerd is voor de film. Aladdin wordt geregisseerd door Guy Ritchie (Snatch, Rocknrolla) op basis van een script door John August. Aladdin moet op 24 mei 2019 in de bioscoop verschijnen.

De animatiefilm uit 1992 werd geregisseerd door Ron Clements en John Musker (The Little Mermaid, Hercules, Treasure Planet, The Princess and the Frog en Moana). De stemmencast bestond uit onder andere Robin Williams, Scott Weinger, Jonathan Freeman, Linda Larkin en Frank Welker. Aladdin won twee Academy Awards: één voor beste originele soundtrack, en de andere voor het originele nummer “A Whole New World.” De film kreeg daarnaast twee direct-to-video sequels, The Return of Jafar en Aladdin and the King of Thieves.