Eerste teaser trailer voor Guillermo del Toro’s Pinocchio

Netflix heeft de eerste teaser trailer uitgebracht van Guillermo del Toro‘s Pinocchio. Het is een stop-motion animatiefilm gebaseerd op het kinderboek Le avventure di Pinocchio (1883) van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi. De film verschijnt in december. Bekijk de korte teaser hier.

Wat we in de teaser zien is een introductie tot het verhaal van Pinocchio (Pinokkio), verteld door Sebastian J. Cricket (Ewan McGregor). Het is niet helemaal hetzelfde personage als Jimini Cricket (Japie Krekel) uit de Disney animatiefilm van 1940. Beide personages zijn gebaseerd op de Pratende Krekel uit het boek. Dit jaar zullen we in ieder geval twee Pinocchio verfilmingen zien. Eén betreft de stop-motion film van Netflix, en de andere is Disneys live-action remake van de klassieker uit 1940. Hoewel de Disneyfilm bekend staat om een aantal angstaanjagende scenes is het boek nog aanzienlijk donkerder qua toon. De krekel komt daarin vroeg aan zijn einde wanneer Pinokkio een hamer naar hem toe gooit, en keert later terug als geest. Het is nog maar de vraag of Sebastian J. Cricket hetzelfde lot staat te wachten.

Netflix maakte eerder al de cast bekend van Del Toro’s Pinocchio. Nieuwkomer Gregory Mann neemt de hoofdrol van Pinokkio op zich, Ewan McGregor is Sebastian J. Cricket en David Bradley (Harry Potter-franchise, Game of Thrones) is Geppetto. De cast bestaat verder uit Oscar-winnaar Tilda Swinton, Oscar-winnaar Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson en Burn Gorman.

De stop-motion musical is gebaseerd op het klassieke verhaal van Carlo Collodi en volgt de buitengewone reis van een houten jongen die op magische wijze tot leven wordt gebracht. De film Pinocchio van Guillermo del Toro speelt zich af tijdens de opkomst van het fascisme in het Italië van Mussolini en is een verhaal over liefde en ongehoorzaamheid, terwijl Pinokkio worstelt om aan de verwachtingen van zijn vader te voldoen.

Teaser van Guillermo del Toro’s Pinocchio

De film wordt geregisseerd door Guillermo del Toro en Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox). Del Toro en Patrick McHale schreven het script. De songteksten zijn van Del Toro en Katz, met muziek van Oscar-winnaar Alexandre Desplat, die ook de partituur zal schrijven. Gris Grimly creëerde het originele ontwerp voor het personage Pinokkio. De poppen van de film worden gemaakt door Mackinnon en Saunders (Corpse Bride).

Pinocchio wordt geproduceerd door Guillermo del Toro, Lisa Henson van The Jim Henson Company, Alex Bulkley van ShadowMachine, Corey Campodonico, en Gary Ungar van Exile Entertainment. Het is een coproductie van Blanca Lista van The Jim Henson Company en Gris Grimly. Verder werken aan deze film productiesupervisor Melanie Coombs, co-production designers Guy Davis en Curt Enderle, animatiesupervisor Brian Hansen, poppensupervisor Georgina Hayns, cameraregisseur Frank Passingham, artdirector Rob DeSue en filmmonteur Ken Schretzmann.

De film is een levenslang droomproject van del Toro en wordt zowel in de bioscoop als op Netflix uitgebracht. De belangrijkste opnames begonnen afgelopen herfst in de studio van ShadowMachine in Portland, Oregon en de productie ging tijdens de pandemie ononderbroken door. Del Toro zei:

“After years of pursuing this dream project, I found my perfect partner in Netflix. We have spent a long time curating a remarkable cast and crew and have been blessed by continuous support from Netflix to quietly and carefully soldier on, barely missing a beat. We all love and practice animation with great passion and believe it to be the ideal medium to retell this classic story in a completely new way.”

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter