Eerste trailer voor Angelina Jolie’s Unbroken

Bekijk hieronder de trailer van de nieuwe film Unbroken van regisseur Angelina Jolie. Louis Zamperini was een hardloper tijdens de Olympische Spelen van 1936, maar enkele jaren later tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt zijn legervliegtuig naar beneden geschoten boven de Stille Zuidzee. Zamperini weet het te overleven.

Unbroken

Unbroken is een episch drama over het bijzondere leven van Olympisch atleet Louis “Louie” Zamperini (Jack O’Connell) geregisseerd door Academy Award winnaar Angelina Jolie. Toen de Tweede Wereld Oorlog uitbrak nam Zamperini dienst in de Amerikaanse luchtmacht. In mei 1943 stortte zijn bommenwerper neer boven de Stille Oceaan. Samen met twee andere bemanningsleden overleefde hij 47 dagen op de open zee in een reddingsvlot en werd daarna gevangen genomen door de Japanse marine en naar een Japans krijgsgevangenenkamp gebracht.

De film is gebaseerd op de bestseller Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption (in het Nederlands vertaald als De Zamperini Legende), van Laura Hillenbrand.

De cast bestaat, naast Jack O’Connell, uit Domhnall Gleeson en Finn Wittrock als Phil en Mac, de twee vliegeniers met wie Zamperini wekenlang op de Stille Oceaan overleefde — Garrett Hedlund en John Magaro als twee mede-krijgsgevangenen met wie Zamperini een onverwachte vriendschap sloot tijdens hun gevangenschap. Alex Russell speelt Pete, de broer van Zamperini, en de Japanse acteur Miyavi maakt zijn debuut in een Engelstalige film als de wrede kampbewaker die bekend stond als ‘The Bird’.

De film wordt geproduceerd door Angelina Jolie en Matthew Baer (City by the Sea), Erwin Stoff (The Day the Earth Stood Still) en Clayton Townsend (This is 40). De tienvoudig Oscar-genomineerde cameraman Roger Deakins (Skyfall) is verantwoordelijk voor de cinematografie.

Academy Award winnaars Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men) herschreven het script van William Nicholson (Les Misérables) en Richard LaGravenese (Behind the Candelabra).

Unbroken draait vanaf 8 januari 2015 in de bioscoop.