Eerste trailer Clint Eastwood’s Richard Jewell | 5 maart 2020 in de bioscoop

Warner Bros. Pictures heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd. Bekijk de trailer hieronder.

“Er ligt een bom in Centennial Park. Jullie hebben dertig minuten.” Richard Jewell wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 het explosief vindt. Dankzij zijn snelle handelen worden talloze levens gered. Maar binnen een paar dagen wordt de man die zo graag politieagent was geworden de belangrijkste verdachte van de FBI. Hij wordt door zowel pers als publiek aan de schandpaal genageld en zijn leven wordt verwoest. Jewell roept de hulp in van de onafhankelijke anti-establishment-advocaat Watson Bryant en houdt vol dat hij onschuldig is. Maar als Bryant probeert de naam van zijn cliënt te zuiveren, wacht hem een zware strijd tegen de gecombineerde krachten van de FBI en de lokale autoriteiten. Terwijl hij Richard er ondertussen van tracht te weerhouden de mensen te vertrouwen die erop uit zijn hem kapot te maken.

In de film zien we Oscar-winnaars Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) als Watson Bryant en Kathy Bates (Misery, American Horror Story) als Richard’s moeder Bobi; Jon Hamm (Baby Driver) als hoofdonderzoeker van de FBI; Olivia Wilde (Life Itself) als Kathy Scruggs, verslaggever van The Atlanta Journal-Constitution; Paul Walter Hauser (I, Tonya) speelt Richard Jewell.

Oscar®winnaar Eastwood regisseerde de film op basis van een scenario van de voor een Oscar® genomineerde Billy Ray (Captain Phillips), gebaseerd op het Vanity Fair-artikel “American Nightmare — The Ballad of Richard Jewell” van Marie Brenner.

Richard Jewell is vanaf 5 maart 2020 in de Nederlandse bioscoop te zien.