Eerste trailer Netflix’s Outlaw King met Chris Pine

Netflix heeft een eerste trailer vrijgegeven voor het aankomende historische drama Outlaw King. Deze kun je hieronder bekijken. In de hoofdrol zien we Chris Pine (Wonder Woman 1984) als de middeleeuwse Schotse koning Robert the Bruce. De film herenigt Pine met Hell of High Water-regisseur David Mackenzie. De film speelt zich af tijdens de gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog voor de Schotse onafhankelijkheid, die plaatsvond in de periode 1298-1306.

De film gaat over het nog niet eerder vertelde, waargebeurde verhaal van Robert the Bruce die transformeert van verslagen edelman tot verbannen held tijdens de beklemmende bezetting van middeleeuws Schotland door Edward I van Engeland. Ondanks ernstige gevolgen grijpt Robert de Schotse kroon en verzamelt een gepassioneerde groep mannen om terug te vechten tegen het machtige leger van de tirannieke koning en zijn vluchtige zoon, de Prins van Wales.

Outlaw King heeft tevens rollen voor Aaron Taylor-Johnson (Godzilla), Florence Pugh (Lady Macbeth) en Stephen Dillane (Game of Thrones) als King Edward I. De film wordt geproduceerd door David Mackenzie en Gillian Berrie via hun productiebedrijf Sigma Films en Richard Brown en Steve Golin van Anonymous Content.

Outlaw King is vanaf 9 november 2018 te zien op Netflix.