Eerste trailer Roel Reiné’s epische film Redbad

Vandaag is de eerste trailer vrijgegeven van Roel Reiné‘s nieuwe film Redbad, een historisch epos over de kerstening, de sagen en oude legenden van Redband. Deze kun je hieronder bekijken.

In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door ‘barbaarse’ krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloeden vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? Redbad vertelt het verhaal van de adellijke Friese strijder Redbad die na de inval van de Franken in Noord-Nederland bij de Vikingen belandt. Van daaruit plant hij zijn terugkeer: om de dood van zijn vader te wreken en het oprukkende Christendom het hoofd te bieden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Naber, Jonathan BanksHuub Stapel en Egbert Jan Weeber, Lisa Smit, Loes Haverkort, Derek de Lint, Martijn Fischer en Aus Greidanus sr. Het scenario is geschreven door Alex van Galen. De film is al aan meerdere landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten. Redbad draait vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscoop.

Tijdens de Dutch Comic Con vorige week hadden we een exclusief interview met regisseur Roel Reiné, onder andere over Redbad. Blijf onze website in de gaten houden voor de video!