Eerste trailer Tweede Wereldoorlog-film HHhH

Eerste trailer Tweede Wereldoorlog-film HHhHBekijk hieronder de trailer voor HHhH (alternatieve titel is The Man with the Iron Heart), een film over SS-leider Reinhard Heydrich, de architect van de Holocaust. Vorig jaar zagen we ook al een film over deze man, namelijk het niet in Nederland uitgebrachte Anthropoid.

[youtube 5p73U7QRBS4]

1942, het Derde Rijk is op zijn hoogtepunt. De Tsjechische verzetsgroep in Londen beraamt een plan om de meest ambitieuze operatie van de Tweede Wereldoorlog te bewerkstelligen: Anthropoid. Twee jonge soldaten, Jozef Gabcik en Jan Kubis, worden naar Praag gestuurd om een gedurfde opdracht uit te voeren. Ze moeten namelijk de meedogenloze nazileider Reinhard Heydrich vermoorden.

Hoofdrollen in de film zijn er voor Jason Clarke, Rosamund Pike, Mia Wasikowska, Jack Reynor, Jack O’Connell en Barry Atsma. De oorlogsthriller wordt geregisseerd door de Fransman Cédric Jimenez (La French, Aux yeux de tous) en is gebaseerd op het boek van Laurent Binet. HHhH draait vanaf 21 september in de Nederlandse bioscopen.