Eerste trailer voor Apple TV+ serie Foundation

Apple TV+ heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Foundation, de serie adaptatie van de boekentrilogie van Isaac Asimov. Bekijk de trailer hieronder. De serie speelt zich af in een toekomst waarin de mensheid het universum tot een keizerrijk veranderd heeft.

Het verhaal gaat over de ondergang van het Galactische Imperium. Psychohistoricus Hari Seldon is de enige die dat kan voorzien, dankzij de door hem ontwikkelde psychohistorie. Daarmee kan hij de toekomst voorspellen met wiskundige formules en statistische berekeningen. Het verhaal voltrekt zich over een tijdspanne van duizend jaar.

In Foundation speelt Lee Pace (Guardians of the Galaxy, Halt and Catch Fire) als Brother Day, de huidige keizer van de Galaxy, en Jared Harris (Chernobyl, The Terror) zal Hari Seldon spelen, een wiskundig genie dat de ondergang van de Galactic Empire voorspelt.

De Foundation serie op Apple TV+ zou de grootste Apple-serie tot nu toe zijn, en wordt gemaakt in samenwerking met Robyn Asimov, dochter van de overleden auteur. Scenarist en producent David Goyer spreekt van het grootste science-fictionwerk aller tijden. De trilogie debuteerde tussen 1942 en 1950 in Astounding Magazine als acht korte verhalen. Asimov maakte er vervolgens boeken van, die tot 1993 gepubliceerd werden.

De serie heeft hoofdrollen voor Lee Pace, Jared Harris, Lou Llobell, Laura Birn, Cassian Bilton, Terrence Mann.

Foundation gaat ergens in 2021 in première op Apple TV+. Het eerste seizoen zal uit tien afleveringen bestaan.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter