Eerste trailer voor biopic Tolkien

FOX Searchlight Pictures heeft de eerste beelden vrijgegeven voor de biopic Tolkien, over de schrijver van The Lord of the Rings-boeken. In de hoofdrol zien we X-Men en Mad Max: Fury Road-acteur Nicholas Hoult als J.R.R. Tolkien (1892 – 1973). Bekijk hieronder de eerste beelden.

Het liefdesverhaal van Tolkien en zijn latere echtgenote Edith Bratt – de vrouw die als inspiratiebron voor het personage Lúthien diende – speelt een hoofdrol. Het verhaal zal vooral de focus leggen op de jaren voor J.R.R. Tolkien bekend werd als schrijver. The Hobbit werd in 1936 gepubliceerd, waarna hij aan de slag ging met een vervolg daarop. Het vervolgverhaal werd echter steeds groter waardoor een trilogie ontstond, namelijk The Lord of the Rings. Deze reeks behoort tot de best verkochte boeken ter wereld. In totaal ging het meer dan 150 miljoen keer over de toonbank. De filmreeksen die gebaseerd werden op de boeken waren ook een enorm succes.

De biopic over de schrijver van The Hobbit en The Lord of the Rings is afkomstig van Fox Searchlight en Chernin Entertainment en heeft tevens rollen voor Lily CollinsGenevieve O’Reilly, Colm Meaney, Derek Jacobi, Anthony Boyle, Patrick Gibson en Tom Glynn-Carney.

Tolkien zal geregisseerd worden door Dome Karukoski (The House of Dark Butterflies) op basis van een scenario door David Gleeson en Stephen Beresford.

De film zal op 10 mei in de Noord-Amerikaanse bioscoop te zien zijn. Een Nederlandse verschijningsdatum is er nog niet.