Eerste trailer voor HBO’s Deadwood The Movie

HBO heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de langverwachte Deadwood The Movie. Deze kun je hieronder bekijken.

Seriemaker David Milch heeft het script voor de film geschreven, dat als een coda zal dienen om losse eindjes aan elkaar te knopen die door de serie zijn achtergelaten, die na drie seizoenen werd geannuleerd.

In de film worden de onuitwisbare karakters van de serie na tien jaar herenigd om de onafhankelijkheid van South Dakota te vieren. Eerdere rivaliteiten worden opnieuw aangewakkerd, allianties worden getest en oude wonden worden heropend, omdat alles wordt overgelaten aan de onvermijdelijke veranderingen die de moderniteit en de tijd hebben bewerkstelligd.

De HBO dramaserie liep van 2004-2006 en was een hit onder fans, van wie velen sindsdien om meer hebben gevraagd. Deadwood vertelt over een stadje aan het einde van de negentiende eeuw in Deadwood (South Dakota). De serie kreeg lovende kritieken en won meerdere Emmy’s. De cast bestond uit Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Brad Douriff, Jim BeaverW. Earl BrownDayton CallieKim DickensDora DuFran, Anna GunnJohn HawkesJeffrey JonesPaula Malcomson, Robin Weigert, William Sanderson en Gerald McRaney. Een nieuw castlid is Jade Pettyjohn als Caroline.

Vanaf 31 mei 2019 is  Deadwood The Movie te zien op HBO.