Eerste trailer voor Ryan Murphy’s serie Hollywood

Welcome to Dreamland. Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de nieuwste gelimiteerde serie Hollywood van maker Ryan Murphy, die wordt beschreven als Murphy’s liefdesbrief aan de Gouden Eeuw van Tinseltown. De ensemble cast bevat namen als Darren Criss, Patti LuPone en Samara Weaving. De serie bestaat uit zeven afleveringen en zijn vanaf 1 mei beschikbaar.

Hollywood

Hollywood zal het verhaal volgen van een groep aspirant-acteurs en filmmakers in Hollywood na de Tweede Wereldoorlog, die het proberen te maken in Tinseltown. Elk personage biedt een unieke blik achter het vergulde gordijn van de Gouden Eeuw van Hollywood en benadrukt de oneerlijke systemen en vooroordelen over ras, geslacht en seksualiteit die tot op de dag van vandaag voortduren. De serie belicht en onderzoekt tientallen jaren oude machtsdynamiek en hoe het entertainmentlandschap eruit zou kunnen zien als ze waren ontmanteld.

De miniserie heeft rollen voor Emmy en Golden Globe Award-winnende acteur Darren Criss (American Crime Story) als Raymond, Samara Weaving (Ready or Not, Guns Akimbo) als Claire, Laura Harrier (BlacKkKlansman) als Camille, David Corenswet (The Politician) als Jack, tweevoudig Grammy-winnaar Patti LuPone als Avis, Holland Taylor (The Practice) als Ellen Kincaid, Jeremy Pope (Ain’t Too Proud) als Archie, Dylan McDermott (American Horror Story) als Ernie, Emmy-winnaar Jim Parsons (The Big Bang Theory) als Henry Wilson, Jake Picking (Top Gun: Maverick) als Rock Hudson en Joe Mantello (Wicked) als Dick.

De serie Hollywood is mede gecreëerd en uitvoerend geproduceerd door jarenlange medewerkers Ryan Murphy en Ian Brennan (Glee, Scream Queens). Alexis Martin Woodall, Darren Criss en Janet Mock zullen ook uitvoerend produceren met Mock als schrijver en regisseur.